| Boszorkánykoktél Hozzávalók:  - tej
 - cukor
 - 1 vaníliarúd
 - tejszínhab
 - fahéj
 Elkészítés: A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk
karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk,
amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és
kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár
perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére
tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.  
 Boszorkánysüti
 Hozzávalók:  - 30 dkg háztartási keksz összetörve
 - 10 dkg mazsola
 - 10 dkg dió durvára vágva
 - 1 kocka Ráma
 - 2 egész tojás
 - 20 dkg kristálycukor
 - 3 evőkanál kakaó
 - minyonpapír
 Elkészítés: A kekszet, diót, mazsolát összekeverjük. Aztán egy másik edényben a
Rámát felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így
elkészült masszát felrakjuk a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis
ideig kell főzni, aztán levesszük, és az egészet ráöntjük az elején
összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba. Jó
étvágyat!  
 Mrs Weasley sütije
 Hozzávalók:  - 100 g liszt
 - 1/2 csomag sütőpor
 - 100 g reszelt csoki
 - 50 g darált dió
 - 60 g cukor
 - 60 g margarin
 - 1 tojás
 - 1 evőkanál kakaó
 - kicsi tej
 Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki, és
süsd meg! Ghúl-koktél Hozzávalók: - málnaszörp - Bolero áfonyás italpor
- víz - jégkocka A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele
az italport. Öntsünk fel vízzel, és dobjunk bele a jégkockákkal. Bár
tényleg hasonlít a vérhez, azért finomabb! 
 Bűbájkoktél
 Hozzávalók:  - 3db citrom
 - méz vagy cukor
 - 1 banán
 - 3 kivi
 - 1 narancs
 - vanílás cukor
 - tejszínhab
 Elkészítés: A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három
teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot
meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon
finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani. 
 Vajsör
 Hozzávalók: - 20 gramm vaj
 - 2 evőkanál cukor
 - fél liter tej
 - fahéj
 Elkészítés: A vajban megpirítom a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor
barnára pirult, felengedem fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve
habzásig forralom, majd őrölt fahéjjal ízesítem.  
 Pazar vajsör (ez valószínűleg jobban megközelíti az eredetit, ám sokkal nehezebb beszerezni a hozzávalókat!)
 Hozzávalók:  - 20 gramm vaj
 - Root sör (édes, alkoholmentes angol sör)
 - kávétejszín
 Elkészítés A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan
összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt
szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.  
 Zabpehely
 Hozzávalók:  - egy csésze zabpehely
 - fél csésze tej
 - pirított mandula (ízlés szerint)
 - aszalt sárgabarack (ízlés szerint)
 - mazsola
 - méz
 Elkészítés: Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfőzök, csipet sót szórok
rá, majd fél csésze tejjel sűrűre főzöm. Ízlés szerint cukorral, mézzel
édesítem, majd meghintem apróra vágott aszalt sárgabarack- és
manduladarabokkal.  
 Szilvaszósz
 Hozzávalók:  - 10-12 érett szilva
 - cukor
 - fél csésze vörösbor
 - fahéj
 Elkészítés: A szilvát kimagozom. Egy lábosban két evőkanál cukrot pirítok.
Amikor már szép barna színe van, beleteszem a magozott szilvát. Pár
percig párolom, majd felöntöm fél csésze vörösborral (az
alkoholtartalom a főzés során elpárolog). Őrölt fahéjat szórok rá, ha
szükséges, mézzel ízesítem. Ezután összeturmixolom. Sült húsok mellé,
vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.  
 Töklé
 Hozzávalók:  - sütőtök
 - méz
 - almalé vagy tej
 - őrölt szerecsendió vagy fahéj
 Elkészítés: Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel
lefele tedd a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd
kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a
belsejét, hagyd kihűlni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint
mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió
vagy fahéj is nagyon jól feldobja! |