Boszorkánykoktél
Hozzávalók:
- tej - cukor - 1 vaníliarúd - tejszínhab - fahéj
Elkészítés:
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk
karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk,
amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és
kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár
perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére
tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
Boszorkánysüti
Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz összetörve - 10 dkg mazsola - 10 dkg dió durvára vágva - 1 kocka Ráma - 2 egész tojás - 20 dkg kristálycukor - 3 evőkanál kakaó - minyonpapír
Elkészítés:
A kekszet, diót, mazsolát összekeverjük. Aztán egy másik edényben a
Rámát felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így
elkészült masszát felrakjuk a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis
ideig kell főzni, aztán levesszük, és az egészet ráöntjük az elején
összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba. Jó
étvágyat!
Mrs Weasley sütije
Hozzávalók:
- 100 g liszt - 1/2 csomag sütőpor - 100 g reszelt csoki - 50 g darált dió - 60 g cukor - 60 g margarin - 1 tojás - 1 evőkanál kakaó - kicsi tej
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki, és
süsd meg! Ghúl-koktél Hozzávalók: - málnaszörp - Bolero áfonyás italpor
- víz - jégkocka A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele
az italport. Öntsünk fel vízzel, és dobjunk bele a jégkockákkal. Bár
tényleg hasonlít a vérhez, azért finomabb!
Bűbájkoktél
Hozzávalók:
- 3db citrom - méz vagy cukor - 1 banán - 3 kivi - 1 narancs - vanílás cukor - tejszínhab
Elkészítés:
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három
teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot
meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon
finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
Vajsör
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj - 2 evőkanál cukor - fél liter tej - fahéj
Elkészítés:
A vajban megpirítom a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor
barnára pirult, felengedem fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve
habzásig forralom, majd őrölt fahéjjal ízesítem.
Pazar vajsör (ez valószínűleg jobban megközelíti az eredetit, ám sokkal nehezebb beszerezni a hozzávalókat!)
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj - Root sör (édes, alkoholmentes angol sör) - kávétejszín
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan
összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt
szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Zabpehely
Hozzávalók:
- egy csésze zabpehely - fél csésze tej - pirított mandula (ízlés szerint) - aszalt sárgabarack (ízlés szerint) - mazsola - méz
Elkészítés:
Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfőzök, csipet sót szórok
rá, majd fél csésze tejjel sűrűre főzöm. Ízlés szerint cukorral, mézzel
édesítem, majd meghintem apróra vágott aszalt sárgabarack- és
manduladarabokkal.
Szilvaszósz
Hozzávalók:
- 10-12 érett szilva - cukor - fél csésze vörösbor - fahéj
Elkészítés:
A szilvát kimagozom. Egy lábosban két evőkanál cukrot pirítok.
Amikor már szép barna színe van, beleteszem a magozott szilvát. Pár
percig párolom, majd felöntöm fél csésze vörösborral (az
alkoholtartalom a főzés során elpárolog). Őrölt fahéjat szórok rá, ha
szükséges, mézzel ízesítem. Ezután összeturmixolom. Sült húsok mellé,
vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.
Töklé
Hozzávalók:
- sütőtök - méz - almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Elkészítés:
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel
lefele tedd a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd
kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a
belsejét, hagyd kihűlni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint
mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió
vagy fahéj is nagyon jól feldobja! |